Unicredit bank i Pikpay: Uskoro nova e-commerce usluga

Bez autora
Dec 29 2011

UniCredit Bank i PikPay će uskoro u rad pustiti e-commerce uslugu, koja će omogućiti sigurnu kupovinu, odnosno prodaju robe ili usluge putem interneta, bez potrebe za kontaktom ugovornih strana. Usluga je namijenjena firmama, obrtnicima, poduzetnicima, odnosno svima koji žele imati prodajno mjesto na internetu u sigurnom okruženju. Novom uslugom bit će omogućen prihvat svih VISA, MasterCard i Maestro kartica, te kupovina na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCreditCard platnih kartica, garantirajući pritom visoku sigurnost plaćanja karticama. Osim toga, PikPay pušta i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Evrope. E-commerce usluga bit će implementirana korištenjem najvišeg sigurnosnog standarda koji se zahtijeva u kartičnom poslovanju (PCI DSS standard), 3D Secure verifikacije i EV Validacije. To za trgovce znači potpunu zaštitu u komunikaciji s UniCredit Bankom, kao i s krajnjim kupcem.

Unicredit bank i Pikpay: Uskoro nova e-commerce uslugaUniCredit Bank i PikPay će uskoro u rad pustiti e-commerce uslugu, koja će omogućiti sigurnu kupovinu, odnosno prodaju robe ili usluge putem interneta, bez potrebe za kontaktom ugovornih strana.

Usluga je namijenjena firmama, obrtnicima, poduzetnicima, odnosno svima koji žele imati prodajno mjesto na internetu u sigurnom okruženju.

Novom uslugom bit će omogućen prihvat svih VISA, MasterCard i Maestro kartica, te kupovina na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCreditCard platnih kartica, garantirajući pritom visoku sigurnost plaćanja karticama.

Osim toga, PikPay pušta i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Evrope.

E-commerce usluga  bit će implementirana korištenjem najvišeg sigurnosnog standarda koji se zahtijeva u kartičnom poslovanju (PCI DSS standard), 3D Secure verifikacije i EV Validacije.

To za trgovce znači potpunu zaštitu u komunikaciji s UniCredit Bankom, kao i s krajnjim kupcem, saopćeno je iz UniCredit banke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik